Pehtranovi štruklji s skuto

Štruklji so bogato nadevani s skuto in pehtranom. Pripravimo jih lahko kot slano prilogo, kot samostojno jed ali pa jih sladkane postrežemo kot sladico. Skuhamo jih enostavno – v loncu brez prtiča. Odlični so tudi, če jih pripravimo v pečici.

PRIPRAVA

180 °C
40 minut

20–25 minut

Kuhanje: zamrznjene štruklje položite v vrelo, rahlo slano vodo. Kuhajte jih 20-25 minut ob rahlem vrenju, da se ne razkuhajo. Kuhane takoj odcedite, zabelite ter postrezite. Peka: zamrznjene štruklje položite v namaščen pekač in jih pecite v predhodno ogreti pečici približno 40 minut pri 180 °C. Pred pečenjem jih lahko prelijete s sladko smetano in sladkorjem.

Ali ste vedeli?

Štruklji so tradicionalna slovenska jed, pripravljeni iz vlečenega ali kvašenega testa ter polnjeni z različnimi nadevi. Poznajo jih v vseh slovenskih pokrajinah. V preteklosti so se pripravljali predvsem ob praznikih. Pripravimo jih lahko slane ali sladke, kuhane ali pečene.