Pirino listnato testo

Pirino listnato testo je v celoti narejeno iz pirine moke, ki je vse bolj priljubljena, obenem pa ohranja vse pričakovane in zahtevane lastnosti – idealno razslojevanje pri peki, rahlost in krhkost ter vsakokrat znova zanesljivo dober rezultat.

Testo je vsestransko uporabno, uporabljamo ga lahko za pripravo slanih in sladkih zavitkov, slanega peciva in plošč za kremne rezine.

Gramatura: 400 g

Priprava

1–2 uri

200 °C

Zamrznjeno testo pustite kar v embalaži na sobni temperaturi 1–2 uri, da se odtaja. Nato odstranite embalažo, razvaljajte testo in oblikujte želeno obliko. Pripravljeno pecivo položite na ovlažen pekač in premažite s stepenim jajcem, da dobi lepši lesk. Ploščo testa ali zavitek pred peko enakomerno prebodite z vilicami. Pečico ogrejte na 220 °C, pripravljene izdelke postavite v pečico in zmanjšajte temperaturo na 200 °C. Pecivo in plošče za kremne rezine pecite 20–25 minut, zavitek pa približno 45 minut.

ALI STE VEDELI?

Pira je vse bolj priljubljena moderna žitna sorta zaradi bogastva mineralov, vlaknin in dobrega okusa.