“Čevapi” v testu s kajmakom

srednja
45 minut
predjed

Priprava

  1. Mleto meso začinimo z začimbami, solimo in popramo ter oblikujemo 4 velike čevapčiče. Vsakega zavijemo v 4 rezine slanine in v plastično folijo ter postavimo v hladilnik za pol ure.
  2. Na hitro čevapčiče popečemo v ponvi samo toliko, da dobi slanina malo barve.
  3. Testo razvaljamo in zrežemo na 4 dele. Namažemo ga s kajmakom in vanj zavijemo čevapčiče.
  4. Testo z vilicami nekajkrat prebodemo in pečemo v pečici, segreti na 170 stopinj približno 25 minut, oziroma toliko časa, da testo postane zlatorjave barve.
  5. Obe papriki očistimo in vsako posebej s svojimi sestavinami sesekljamo s paličnim mešalnikom ali sekljalnikom ter pretlačimo čez cedilo.
  6. Pečene čevapčiče postavimo na rukolo in poleg postrežemo omaki.