Jesenski kolaž

srednja
45 minut
glavna jed

Priprava

Pire iz krompirja in graha:

  1. Krompir očistimo, narežemo na kocke in skuhamo do mehkega.
  2. Dodamo grah in meto ter kuhamo še 5 minut. Precedimo in pretlačimo skozi cedilo.
  3. Mleko zavremo, dodamo krompir z grahom in maslo ter z metlico dobro premešamo. Solimo po okusu.

Omaka iz lisičk:

  1. Čebulo nasekljamo in prepražimo na olivnem olju, dodamo narezane lisičke in dobro prepražimo.
  2. Dodamo nasekljan česen in peteršilj, zalijemo z belim vinom in povremo.
  3. Dodamo moko, prepražimo in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo 10 minut in solimo po okusu.

Zelenjavne zrezke spečemo po navodilih na embalaži ter jih postrežemo s pirejem in omako.

Namesto lisičk lahko uporabimo tudi sveže šampinjone, ostrigarje ali šitake.