Sirov burek

Okusen sirov burek z bogatim nadevom skute je najbolj priljubljen okus bureka. Pripravljen je v podložki, posebej primerni za peko in oblikovan v obliko priročnih palčk ali v klasično obliko polža. Zato je priprava tega slanega prigrizka enostavna, okus pa zadovolji še najbolj zahtevne.

Gramatura: 680 g / 750 g

Priprava

1 ura

210 °C
50-60 minut

350W
10 minut

Delno odtajan burek (približno 1 uro) pečete v podložki 50 do 60 minut v predhodno ogreti pečici pri 210°C do zlato-rumene barve. Temperatura in čas peke sta odvisna od tipa pečice. Pečen burek navlažite z vodo, pustite da se površina malo zmehča in toplega postrezite. Lahko ga
pokrijete z alu folijo za 5 do 10 minut.

Ali ste vedeli?

Burek ali Börek je jed, ki izvira iz turške kulinarike, vendar je zelo priljubljena v mnogih državah balkanske regije (še posebej v Sloveniji, Makedoniji, Črni gori, Hrvaški, Srbiji, ter Bosni in Hercegovini).