Špinačni burek

Sirovemu bureku smo dodali špinačo, ki poskrbi za slasten okus, hkrati pa je burek svež in primeren za prigrizek kadarkoli. Izdelek ne vsebuje živalskih sestavin, zato je primeren tudi za vegetarijance. Tako kot sirov burek je na voljo v praktični obliki palčk in pripravljen v podložki, posebej primerni za peko.

Gramatura: 680 g

Priprava

1 ura

210°C
50-60 minut

350 W
10 minut

Delno odtajan burek (približno 1 uro) pečete v podložki 50 do 60 minut v predhodno ogreti pečici pri 210°C do zlato-rumene barve. Temperatura in čas peke sta odvisna od tipa pečice. Pečen burek navlažite z vodo, pustite da se površina malo zmehča in toplega postrezite. Lahko ga
pokrijete z alu folijo za 5 do 10 minut.

Ali ste vedeli?

Ime burek v Bosni in Hercegovini uporabljajo izključno za jedi iz vlečenega testa in mesnega nadeva. Vsi ostali »bureki« so pite.