Sveže vlečeno in domače vlečeno testo

Vlečeno testo je na tanko razvaljano, delno sušeno testo, iz katerega pripravljamo različne sladke ali slane zavitke, gibanice in burek. Z uporabo sezonskega sadja in zelenjave lahko hitro in poceni postrežemo vsak dan nekoliko drugačen obrok. 

Na voljo tudi globoko zamrznjeno v 300 g in 1000 g embalaži.

Gramatura: 300 g / 500 g

Priprava

180-200 °C
30 minut

Na vlažen prtič položite eno plast testa, premažite s stopljenim surovim maslom ali margarino in do polovice obložite s pripravljenim nadevom. S pomočjo prtiča oblikujte zavitek, ki ga položite v dobro namaščen pekač. Zavitek premažite s stopljeno maščobo ali s stepenim jajcem in pecite v prej ogreti pečici pri 180 °C-200 °C približno 30 minut.

Ali ste vedeli?

V dunajski mestni knjižnici hranijo recept za jabolčni zavitek iz leta 1669, ki je prvi pisni dokument za pripravo te tradicionalne slaščice, ki je tudi pri nas ponarodela in priljubljena.