Tanko vlečeno testo

Tanko vlečeno testo bo gospodinjam olajšalo pripravo najrazličnejših zavitkov. Zaradi izredne tankosti je testo zelo primerno tudi za pripravo baklave. Ker je izredno elastično, se kljub tankosti ob pripravi ne trga in ne lomi, navito v rolo pa omogoča zares enostavno pripravo.

V zavitku je kar 11 listov, kar zadostuje za pripravo večine sladic.

Gramatura: 500 g

Priprava

200 °C
30 min

Vsako plast testa premažite z mešanico stopljenega masla in mleka in po želji dodajte slani ali sladki nadev. Oblikujte zavitek in ga položite v dobro namaščen pekač. Zavitek premažite s stopljenim maslom in pecite v prej ogreti pečici približno 30 minut pri 200 °C.

Ali ste vedeli?

Baklava je svetovno znana orientalska sladica iz vlečenega testa, z nadevom iz orehov in medenega sirupa. Ker je zelo sladka, k njej ponudimo kozarec hladne vode.