Zelenjavni zrezki

Zelenjavni zrezki vsebujejo kar 25 % zelenjave (korenje, koruza, grah) in kosmiče soje, ovsa in krompirja. So odličen vir prehranskih vlaknin. Ne vsebujejo surovin živalskega izvora, zato so primerni tudi za vegetarijance.

Gramatura: 400 g / 1000 g

Priprava

200°C, 13-15 minut

180°C, 6 minut

2 x 3 minute

Zmrznjene zrezke ocvrete v segretem olju. Čas cvrtja v fritezi je 6 minut, v ponvi 3 minute na vsaki strani. Lahko jih pečete tudi v pečici brez dodane maščobe 13-15 minut, med peko jih enkrat obrnete. Primerni so tudi za pripravo na žaru.

Ali ste vedeli?

Pri pripravi pečene zelenjave je priporočljivo zelenjavo soliti, ko je že skoraj pripravljena, da ohrani sočnost. Izjema so malancani, ki jih je treba soliti že prej.