Proteinski svaljki
Proteinski svaljki so novost v segmentu zamrznjenih prilog, ki bo navduševala vse ljubitelje proteinske prehrane. Vsebujejo visoko vsebnost beljakovin, zato so primerni tudi za športnike in rekreativce. Pripravimo jih kot odličen samostojen obrok z omako ali kot prilogo k jedem.
Gramatura: 400 g
Priprava
![]() 180°C |
![]() 7–9 minut |
Zamrznjene proteinske svaljke kuhate v vreli, slani vodi ob rahlem vrenju 7–9 minut. Kuhane takoj odcedite, zabelite ter postrezite kot prilogo. Lahko jih tudi cvrete do zlato-rumene barve 5–6 minut v ponvi ali fritezi pri 180°C.
ali ste vedeli?
Proteinski svaljki Žito vsebujejo kar 11 % proteinov iz čičerikine moke in bobovih beljakovin.
Beljakovine prispevajo k povečanju in vzdrževanju mišične mase. Za ugodni učinek je potrebno dnevno zaužiti vsaj 90 g kuhanih svaljkov. Pri vsakodnevni prehrani ne pozabite na pomembnost raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.