Recepti



Cmoki Lino lada milk z vaniljevo omako



Priprava
1. Vodo zavremo, rahlo posolimo in vanjo vstavimo zamrznjene cmoke. Kuhamo jih 12 do 15 min.
2. Medtem pripravimo vaniljevo omako. V kozici zavremo 400 ml mleka. V preostalih 100 ml hladnega mleka dodamo prašek za vaniljev puding in vaniljev sladkor ter gladko zmešamo z metlico. Mešanico vmešamo v vrelo mleko, zmanjšamo moč ognja in z metlico mešamo 2 minuti, da dobimo svilnato omako.
3. Kuhane cmoke ponudimo s toplo vaniljevo omako in jih po želji posipamo s kokosovimi ostružki.
Namig:
Namesto vaniljeve omake iz pudinga lahko k cmokom postrežemo puhasto in po vanilji dišečo kremo za kremšnite Dolcela, ki jo pripravimo po navodilih na embalaži, le količino vode podvojimo.
Sestavine

Žito Cmoki Lino lada mlečni nadev
ščepec soli
1 l mleka
½ zavitka praška za vaniljev puding Dolcela
1 zavitek vaniljevega sladkorja Dolcela
kokosovi ostružki za okras (po želji)