Recepti



Čokoladni mousse z višnjami v hrustljavem lončku
Slastna, rahla in kremna čokoladna pena vas bo s svojo nežnostjo povsem zapeljala.



Priprava
- Listnato testo razvaljamo, izrežemo krogce in jih položimo v modelčke za mufine.
- Z vilicami prebodemo testo in v ogreti pečici pečemo 10 min pri 180 stopinjah Celzija.
- Ohladimo in pečeno testo stresemo iz modelčkov.
- Čokolado z začimbami nad soparo stopimo, odstavimo in primešamo hladne višnje.
- Do polovice stepeni smetani počasi dodajamo čokolado in stepamo do trdega.
- Nadevamo modelčke iz listnatega testa in postavimo v hladilnik za 1 uro.
Sestavine

- ½ sladke smetane
- 100 g jedilne čokolade Gorenjka
- 50 g izkoščičenih višenj
- 200 g listnatega testa Žito - Hokus
- ščep muškatnega oreščka Maestro
- ščep mletih klinčkov Maestro
- ščep cimeta Maestro