Recepti



Hrustljavo popečeni polpeti in pomaka iz paprik



Priprava
1.Čebulo narežemo na rezinice in jo popečemo na oljčnem olju, da se zmehča. Dodamo na rezine narezani papriki in ju 5 minut pražimo na močnem ognju, nato ogenj zmanjšamo in dodamo razpolovljene češnjeve paradižnike, začinimo s soljo in timijanom ter pokrito dušimo 15 minut, da se zelenjava zmehča.
2.Zelenjavo s paličnim mešalnikom gladko zmiskamo. Če želimo manj gladko pomako, nekaj popečenih paprik prihranimo, jih drobno nasekljamo in pozneje dodamo pomaki.
3.Polpete ocvremo v olju ali popečemo v pečici in jih kot prigrizek ali predjed ponudimo s slastno pomako iz paprik.
Nasvet:
Po enakem receptu lahko pripravimo tudi okusno in hranljivo glavno jed: paprik in paradižnikov ne miksamo, temveč jih ponudimo kot zelenjavno prilogo polpetom
Sestavine

2 zavoja proteinskih polpetov Žito
1 čebula
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
100 g češnjevih paradižnikov
2 žlici oljčnega olja
2 ščepca sušenega timijana Maestro
sol Maestro