Hrustljavo popečeni polpeti in pomaka iz paprik

lahka
20 minut
glavna jed

Priprava

1.Čebulo narežemo na rezinice in jo popečemo na oljčnem olju, da se zmehča. Dodamo na rezine narezani papriki in ju 5 minut pražimo na močnem ognju, nato ogenj zmanjšamo in dodamo razpolovljene češnjeve paradižnike, začinimo s soljo in timijanom ter pokrito dušimo 15 minut, da se zelenjava zmehča.

2.Zelenjavo s paličnim mešalnikom gladko zmiskamo. Če želimo manj gladko pomako, nekaj popečenih paprik prihranimo, jih drobno nasekljamo in pozneje dodamo pomaki.

3.Polpete ocvremo v olju ali popečemo v pečici in jih kot prigrizek ali predjed ponudimo s slastno pomako iz paprik.

 

Nasvet:

Po enakem receptu lahko pripravimo tudi okusno in hranljivo glavno jed: paprik in paradižnikov ne miksamo, temveč jih ponudimo kot zelenjavno prilogo polpetom