Recepti



Kostanjev “štrudl”



Priprava
- V sladki smetani zavremo kostanj, nasekljano meto, med, limonino lupino in cimet. Ko se kostanj zmehča vse skupaj spasiramo.
- V namaščen pekač položimo 1 list testa, pokapamo ga z limoninim sokom in potresemo z rjavim sladkorjem ter pokrijemo z drugim listom testa.
- Namažemo s polovico kostanjeve mase in zopet pokrijemo s testom in ponovimo postopek. Na vrhu prebodemo z vilico in pečemo na 180 °C 30 minut.
Sestavine

- 4 listi vlečenega testa Žito - Hokus
- 500 g kuhanega kostanja
- 4 lističi mete
- 1 čajna žlička cimeta Maestro
- 2 jedilni žlici medu
- 4 dl sladke smetane
- 1 limona
- 2 jedilni žlici rjavega sladkorja
- 4 žlice kisle smetane