Marcipanov zavitek z nektarinami

Ko se srečajo marcipan, nektarine in vlečeno testo Žito - Hokus, ste lahko prepričani, da po nedeljskem kosilu nihče ne bo slabe volje.

srednja
30 minut
sladica

Priprava

  1. Testo namažemo z maslom, nanj položimo trak čokoladnega biskvita, ki ga navlažimo s sladko vodo.
  2. Na biskvit položimo olupljene in na četrtine narezane nektarine, ki jih posujemo s cimetom.
  3. Marcipan v mešalniku zmešamo z beljakom in ga nabrizgamo po nektarinah.
  4. Zavijemo zavitek in ga premažemo z maslom.
  5. Pečemo 8 minut pri 210˚C.
  6. Za vanilijevo omako zavremo mleko, sladko smetano, vanilijev sladkor in navadni sladkor ter zlijemo v mešanico rumenjaka in gustina.
  7. Mešamo, dokler se ne zgosti.
  8. Pečen zavitek postrežemo z vanilijevo omako in posipamo z malo mletega cimeta.