Morska žaba v mošnjičku na poru in pireju iz zelene

Paša za oči in usta.

srednja
1 ura
glavna jed

Priprava

  1. Iz kuhane zelene, polovice masla in polovice sladke smetane naredimo pire.
  2. Na olivnem olju in žlički masla počasi prepražimo por, ki smo ga narezali na majhne kocke, zalijemo z vinom in podušimo.
  3. Ko vino izhlapi, dodamo še preostalo sladko smetano, curry, sol in pokuhamo da mehkega.
  4. Vlečeno testo narežemo na kvadratke 20x20 cm, jih premažemo s stopljenim maslom, na sredino položimo narezane fileje morske žabe, ki smo jo prej začinili in marinirali z limoninim sokom.
  5. Robove testa po diagonali stisnemo skupaj tako, da dobimo mošnjiček.
  6. Mošnjičke pečemo cca. 10 minut na 200˚C. Da se vrh mošnjičkov ne zažge, jih pokrijemo z alu folijo ali peki papirjem.
  7. Pečene mošnjičke postrežemo na poru in pireju iz zelene.