Recepti



Morska žaba v mošnjičku na poru in pireju iz zelene
Paša za oči in usta.



Priprava
- Iz kuhane zelene, polovice masla in polovice sladke smetane naredimo pire.
- Na olivnem olju in žlički masla počasi prepražimo por, ki smo ga narezali na majhne kocke, zalijemo z vinom in podušimo.
- Ko vino izhlapi, dodamo še preostalo sladko smetano, curry, sol in pokuhamo da mehkega.
- Vlečeno testo narežemo na kvadratke 20x20 cm, jih premažemo s stopljenim maslom, na sredino položimo narezane fileje morske žabe, ki smo jo prej začinili in marinirali z limoninim sokom.
- Robove testa po diagonali stisnemo skupaj tako, da dobimo mošnjiček.
- Mošnjičke pečemo cca. 10 minut na 200˚C. Da se vrh mošnjičkov ne zažge, jih pokrijemo z alu folijo ali peki papirjem.
- Pečene mošnjičke postrežemo na poru in pireju iz zelene.
Sestavine

- 1 zavitek vlečenega testa Žito - Hokus
- 250 g fileja morske žabe
- 600 g gomoljne zelene
- 200 g pora
- 150 g masla Mu Cuisine
- olivno olje
- 1 dl belega vina
- 400 g Alpske smetane za kuhanje Mu Cuisine
- curry, poper Maestro
- sol
- 1 limona