Recepti



Pirini svaljki z maslom, žajbljem in parmezanom



Priprava
- V veliki ponvi na srednjem ognju stopimo maslo, nato dodamo žajbljeve liste in pražimo 4 do 5 minut, da se hrustljavo zapečejo, maslo pa se obarva oreškasto rjavo; medtem ponev občasno zavrtimo. Solimo in popramo.
- V rahlo osoljenem kropu skuhamo svaljke, jih odcedimo in stresemo na vroče žajbljevo maslo. Razdelimo v skledice in prelijemo z maslom, ki je ostalo v ponvi. Posujemo s parmezanom in takoj ponudimo.
Nasvet
Dobri svaljki ne potrebujejo bogate omake, dovolj je že taka dišeča zabela. Namesto navadnega masla zanjo lahko uporabimo prečiščeno oziroma ghee.
Sestavine

- 400 g pirinih svaljkov Žito
- 50 g masla, narezanega na koščke
- 8–10 žajbljevih listov
- sol in poper Maestro
- 40 g parmezana (naribanega ali ostružkov)