Recepti



Piščanec s kosmiči in skutinimi štruklji v smetanovi omaki
Hrustljavo pečen piščanec v družbi rahlih skutinih štrukljev.



Priprava
- Zamrznjene skutine štruklje stresemo v vrelo, rahlo soljeno vodo in jih kuhamo 20-25 min.
- Piščančje prsi narežemo na manjše kose, povaljamo v kosmičih, solimo, popramo in jih na obeh staneh popečemo.
- V kozici prepražimo žličko sesekljanega česna in na kolobarje narezan por, dolijemo smetano, sol, poper in pustimo, da omaka zavre.
- Kuhane štruklje odcedimo, poljubno narežemo in prelijemo z omako.
Sestavine

- 4 kosi piščančjega fileja
- 250 g ovsenih kosmičev Natura
- 500 g skutinih štrukljev Žito - Hokus
- 0,5 l Alpske smetane za kuhanje Mu Cuisine
- 100 g pora