Recepti



Pita iz mlade čebule in dimljenega lososa
Preprosta pita se odlično obnese na domačih zabavah in piknikih. Težko se boste uprli temu, da ne bi vedno znova segli po novem kosu.



Priprava
- Čebulo operemo in zrežemo na tanke kolobarje.
- Na hitro prepražimo na olivnem olju ter ohladimo.
- Posebej zmešamo jajca, kislo smetano, sol, poper, koper in dodamo k ohlajeni čebuli.
- Testo razvaljamo na 2 do 3 mm debelo, položimo ga na pomaščen pekač in nadevamo z nadevom.
- Prekrijemo nadev s testom in ga premažemo z razžvrkljanim jajcem.
- Pečemo od 25 do 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Sestavine

- ½ zavitka listnatega testa Žito - Hokus
- 120 g dimljenega lososa
- 3 šopki mlade čebule
- 1 kom kisle smetane
- 3 jajca
- olivno olje
- sol, poper Maestro
- sladkor
- koper Maestro
- jajce za premaz testa