Recepti



Porov zvitek z rakci
Odličen prigrizek za družabne večere ob kozarcu dobrega vina.



Priprava
- Por narežemo na majhne trakce, ga sotiramo na oljčnem olju in ohladimo.
- Rakce narežemo in jih dodamo ohlajenemu poru, začinimo in dodamo kislo smetano in jajce.
- Nadev premešamo.
- Testo narežemo na 7 cm široke trakove in namažemo s stopljenim maslom.
- Nadevamo s porovo - rakovo maso in zvijemo.
- Preden damo v pečico, še enkrat premažemo s stopljenim maslom.
- Pečemo pri 200 stopinjah Celzija 10 minut.
Sestavine

- 200 g polnozrnatega vlečenega testa Žito - Hokus
- 150 g pora
- 200 g rakcev
- 100 g masla
- 4 žlice kisle smetane
- curry Maestro
- sol, poper Maestro
- 2 žlici oljčnega olja