Recepti



Proteinski polpeti v burgerju z avokadom



Priprava
1.Gvakamole pripravimo tako, da z žlico pretlačimo meso 1 avokada, mu dodamo sesekljan česen, nasekljano mlado čebulo (samo beli del), na drobne koščke narezan paradižnik, nekaj kapljic oljčnega olja, čili, sol in nekaj kapljic limoninega soka.
2.Proteinske polpete ocvremo, v isti ponvi popečemo na polovice zrezane bombetke.
3.Por narežemo na tanke rezinice, avokado previdno olupimo in ga narežemo na tanke rezine. Spodnjo polovico vsake bombetke bogato obložimo z namazom gvakamole, nanj položimo nekaj listov mlade solate in ocvrti proteinski polpet, ki mu priložimo rezine pora in avokada. pokrijemo z vrhnjim delom bombetke.
Nasvet:
Če gvakamole pripravljamo vnaprej, avokado pokapljamo z limoninim sokom, prekrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in do uporabe shranimo v hladilniku.
Sestavine

4 majhne bombetke
2 večja avokada
1 mlada čebula
1 manjši paradižnik
100 g mešane mlade solate
1 majhen por
2 stroka česna
čili, sol Maestro
limona, olje