Proteinski polpeti v burgerju z avokadom

lahka
25 minut
glavna jed

Priprava

1.Gvakamole pripravimo tako, da z žlico pretlačimo meso 1 avokada, mu dodamo sesekljan česen, nasekljano mlado čebulo (samo beli del), na drobne koščke narezan paradižnik, nekaj kapljic oljčnega olja, čili, sol in nekaj kapljic limoninega soka.

2.Proteinske polpete ocvremo, v isti ponvi popečemo na polovice zrezane bombetke.

3.Por narežemo na tanke rezinice, avokado previdno olupimo in ga narežemo na tanke rezine. Spodnjo polovico vsake bombetke bogato obložimo z namazom gvakamole, nanj položimo nekaj listov mlade solate in ocvrti proteinski polpet, ki mu priložimo rezine pora in avokada. pokrijemo z vrhnjim delom bombetke.

 

Nasvet:

Če gvakamole pripravljamo vnaprej, avokado pokapljamo z limoninim sokom, prekrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in do uporabe shranimo v hladilniku.