Recepti



Proteinski svaljki s češnjevci, bazilikoin rikoto



Priprava
1.Proteinske svaljke kuhamo v slani vreli vodi 8 min. Medtem v ponvi na oljčnem olju popražimo na lističe narezan česen, da zadiši. Dodamo na pol prerezane češnjeve paradižnike in jih nekoliko popečemo, solimo, primešamo 10 listov bazilike in odstavimo.
2.Kuhane svaljke dobro odcedimo in jih prestavimo v ponev s paradižnikom, nežno premešamo in pokapljamo s še malo kakovostnega oljčnega olja. Svaljke razporedimo na tri krožnike, jih posujemo z lističi sveže bazilike in rikoto. Po vrhu nameljemo malo črnega popra in ponudimo.
Nasvet:
To jed lahko še bolj proteinsko obogatimo, če zraven ponudimo rezinice popečenega fileja piščančjih ali puranjih prsi
Sestavine

400 g proteinskih svaljkov Žito
250 g češnjevih paradižnikov
250 g rikote
2 stroka česna
šopek sveže bazilike
oljčno olje
sol Maestro
sveže mleti črni poper Maestro