Recepti



Proteinski svaljki s špinačo in bučko



Priprava
1. Česen narežemo na tanke rezinice, bučko narežemo na tanke kolobarje. V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in na njem na hitro popražimo česen in bučko, nato dodamo špinačo, solimo in kuhamo še 5 minut, da špinača ovene.
2. V osoljeni vreli vodi 8 minut kuhamo proteinske svaljke, nato jih odcedimo.
3. Svaljke zmešamo z zelenjavo, pokapljamo s kakovostnim oljčnim oljem in po vrhu grobo naribamo parmezan, po želji pa čez grobo nameljemo še rdeči poper.
Nasvet:
Proteinski svaljki so odlični tudi, če jih kuhane malce popečemo na oljčnem olju ali maslu, da se zlato obarvajo in potresemo s parmezanom
Sestavine

400 g proteinskih svaljkov Žito
2 stroka česna
1 majhna bučka
500 g špinače
oljčno olje
parmezan
sol Maestro
rdeči poper