Recepti



Sadni “štrudl”
Po starem dunajskem receptu za jabolčni zavitek je bilo testo razvaljano tako na tanko, da je bilo skozenj mogoče brati ljubezensko pismo.



Priprava
- Granatno jabolko izdolbemo.
- Pomarančo, jabolko in hruško zrežemo na kocke. Višnje precedimo.
- Sok, ki nam je ostal od višenj, kuhamo na počasnem ognju dokler ne dobimo gostega sirupa.
- Kislo smetano, jajce in sladkor z metlico zmešamo.
- Pekač namažemo z maslom in položimo list testa, potresemo granatnim jabolkom ter ga polijemo z višnjevim sirupom.
- Položimo nov list testa in ga potresemo s pomarančo, potresemo malo drobtin in zopet polijemo z sirupom. Tako delamo po plasteh še z ostalim sadjem ter zaključimo z listom testa.
- Z vilicami prebodemo testo in zalijemo z mešanico smetane in jajc.
- Pečemo slabe pol ure na 180 stopinj Celzija.
Sestavine

- 0,5 kg vlečenega testa Žito - Hokus
- 1 granatno jabolko
- 1 pomaranča
- 2 jabolki
- 2 hruški
- 1 višnjev kompot
- 50 g masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 1 kisla smetana
- 2 jajci