Sadni “štrudl”

Po starem dunajskem receptu za jabolčni zavitek je bilo testo razvaljano tako na tanko, da je bilo skozenj mogoče brati ljubezensko pismo.

lahka
1 ura
sladica

Priprava

  1. Granatno jabolko izdolbemo.
  2. Pomarančo, jabolko in hruško zrežemo na kocke. Višnje precedimo.
  3. Sok, ki nam je ostal od višenj, kuhamo na počasnem ognju dokler ne dobimo gostega sirupa.
  4. Kislo smetano, jajce in sladkor z metlico zmešamo.
  5. Pekač namažemo z maslom in položimo list testa, potresemo granatnim jabolkom ter ga polijemo z višnjevim sirupom.
  6. Položimo nov list testa in ga potresemo s pomarančo, potresemo malo drobtin in zopet polijemo z sirupom. Tako delamo po plasteh še z ostalim sadjem ter zaključimo z listom testa.
  7. Z vilicami prebodemo testo in zalijemo z mešanico smetane in jajc.
  8. Pečemo slabe pol ure na 180 stopinj Celzija.