Recepti



Sladki zapečeni skutni štruklji z rozinami



Priprava
- Rozine v vodi, soku ali rumu namakamo vsaj pol ure. Pečico segrejemo na 180 °C in manjši globok pekač premažemo z maslom. V sladko smetano vmešamo jajce, dodamo obe vrsti sladkorja in rozine skupaj s tekočino, v kateri so se namakale.
- Zamrznjene štruklje zložimo v pekač in jih prelijemo s smetanovo mešanico (pazimo, da so rozine enakomerno razporejene po pekaču). Jed postavimo v ogreto pečico za 40 minut, da se smetana zlatorumeno zapeče.
Zapečene štruklje lahko pripravimo tudi kot slano jed, če iz recepta izpustimo sladkor, smetano malce solimo, rozine pa nadomestimo z naribanim sirom.
Sestavine

- 4 domači skutni štruklji Žito ali pehtranovi ali ajdovi štruklji Žito
- 2 dl sladke smetane
- 1 jajce
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja Dolcela
- 2 žlici rozin
- 0,3 dl vode, soka ali ruma (po okusu)
- maslo za pekač