Spomladanski zavitki

Naj zadiši po spomladanskih zavitkih. Pripravite si jih sami in za nadev uporabite veliko količino različne zelenjave.

lahka
30 minut
predjed

Priprava

  1. Brokoli in korenček temeljito operemo. Brokoli razdelimo na majhne cvetke, korenček pa olupimo in narežemo na manjše koščke. Por operemo, očistimo in narežemo na kolobarčke. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo eno žlico olja. Na njem 2 minuti pražimo brokoli in korenček. Nato dodamo še eno žličko olja, sojine kalčke in kolobarje pora ter vse skupaj pražimo 2 minuti.
  2. Iz ponve poberemo popraženo zelenjavo, tekočino, ki ostane v ponvi, pa zmešamo z eno žlico zelenjavne jušne osnove. Nato prilijemo še sojino in ostrigovo omako. Vse skupaj premešamo in prevremo. V skledico stresemo jedilni škrob, dodamo dve žlici jušne osnove, dobro premešamo in dodamo drugim sestavinam v ponvi. Dodamo še popraženo zelenjavo, premešamo in odstavimo.
  3. Ubijemo jajce in ločimo rumenjak od beljaka. Prvega zavržemo (oziroma uporabimo pri drugi jedi), beljak pa razžvrkljamo v skodelici. Od testa vedno vzamemo po 2 lista skupaj, da se še držita, saj le tako ne bosta razpadla med cvrenjem. Testo razrežemo na 10 cm velike kvadrate. Na sredino vsakega kvadrata damo 2 žlici pripravljenega nadeva in pri tem pazimo, da ob robovih ostane vsaj 2 cm praznega testa. Zavitek zložimo v obliko ovojnice, konce pa premažemo z beljakom.
  4. V voku segrejemo olje za cvrenje in zvitke na obeh straneh hrustljavo ocvremo. Odcedimo na papirnati brisači in shranimo na toplem. Serviramo na krožnike in postrežemo.