Svinjska ribica v gorčični omaki z javorovim sirupom in rdečo čebulo z domačimi svaljki

srednja
30 minut
glavna jed

Priprava

  1. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Svinjsko ribico narežemo na 3 cm debele rezine, jih začinimo s soljo in poprom ter povaljamo v moki.
  2. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo svinjino in jo na hitro opečemo z vseh strani, da porjavi, nato pa jo pečemo še 5 minut (ne smemo je prepeči). Iz ponve jo preložimo na krožnik, pokrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo počivati, medtem ko pripravljamo omako in kuhamo domače svaljke.
  3. Domače svaljke kuhamo 10 minut v osoljeni vodi, ki nežno vre. Medtem v ponev, v kateri smo pekli svinjino, dodamo še malo olja in na njem na hitro prepražimo čebulo, da rahlo porjavi. Prilijemo juho in zavremo. Pustimo nekaj minut močno vreti, da tekočina nekoliko povre. Vmešamo javorjev sirup, gorčico in limonov sok ter med stalnim mešanjem še enkrat zavremo.
  4. V ponev vrnemo svinjino in jo v omaki kuhamo še 3 do 4 minute, da se do konca skuha. Posujemo s peteršiljem in postrežemo z domačimi svaljki.