Recepti



Vegi mišičnjak z dvojnim namazom



Priprava
- Rdeče zelje narežemo na tanke rezine, korenje naribamo. Solimo, dodamo olivno olje ter postavimo v hladilnik za 15 minut.
- Avokado olupimo, pretlačimo skozi cedilo, prelijemo z limoninim sokom, dodamo kislo smetano in premešamo. Solimo po potrebi.
- Čičeriko skuhamo, precedimo in del vode prihranimo. V mešalniku zmešamo vse preostale sestavine, dodamo čičerikino vodo, da dobimo mazljivo pasto. Solimo po potrebi.
- Polpete spečemo po navodilih na embalaži. Bombetke prerežemo in jih na hitro popečemo. Polovico namažemo z avokadovim namazom, drugo polovičko s čičerikinim, dodamo zelje in polpete ter postrežemo.
Sestavine

- 4 koruzne bombetke Žito
- 8 proteinskih polpetov Žito (2 zavitka)
za zeljno solatko:
- 1/2 glavice rdečega zelja
- 1 korenje
- 1 jedilna žlica olivnega olja
za avokadov namaz:
- 1 avokado
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- sok polovice limone
za čičerikin namaz - humus:
- 200 g čičerike Natura
- sok polovice limone
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička sezamovega olja
- 1 čajna žlička sezamove paste (tahini)
- sol