Recepti



Zapečeni pirini svaljki z ragujem iz mletega mesa



Priprava
- Mleto meso nekaj minut pražimo na olju, dodamo paradižnik in začimbe. V eno od pločevink nalijemo vodo in jo prilijemo mesu, zavremo in nežno kuhamo 20 minut, solimo in popramo.
- Ko je govedina skoraj kuhana, v rahlo osoljeni vodi skuhamo pirine svaljke. Odcedimo jih in zmešamo z ragujem. Pretresemo v pekač, obložimo s kroglicami mocarele in postavimo pod razgret žar v pečici za nekaj minut, da se jed zlato zapeče in zabrbota.
Nasvet
Pirini svaljki so prijetno oreškastega okusa. Odlični so tudi s preprosto sirovo-smetanovo omako, ki jo oplemenitimo z orehi ali lešniki.
Sestavine

- 400 g pirinih svaljkov Žito
- 500 g puste mlete govedine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 pločevinki (po 400 g) pelatov Podravka
- 1 žlica mešanih suhih zelišč (origano, timijan, bazilika) Maestro
- 125 g malih mocarelic