Recepti



Žepki iz listnatega testa nadevani s hruško in rozinami
Posladek iz maslenega testa, nadevan s slastnimi hruškami je pripravljen tako enostavno, da se ga lahko lotijo tudi najmanj spretni.



Priprava
- Hruške olupimo, narežemo na majhne kocke in jih na hitro popražimo na maslu.
- Dodamo sladkor, rozine in ohladimo.
- Dodamo skuto, cimet, vanilin sladkor in jajce.
- Testo razvaljamo na 3 do 4 mm, s kozarcem izrežemo kroge, jih premažemo z jajcem, nadevamo in prepognemo tako, da dobimo žepek.
- Pečemo pri 210 stopinj Celzija, dokler niso zlato rumene barve.
Sestavine

- 2 hruški
- 40 g masla
- 100 g sladkorja
- 1 jajce
- 100 g skute
- 60 g rozin
- cimet Maestro
- vanilin sladkor
- 0,5 kg listnatega testa Žito - Hokus
- 1 jajce