Žepki iz listnatega testa z nadevom suhih hrušk

Slastne žepke iz listnatega testa z nadevom suhih hrušk lahko ponudimo že za zajtrk in vsa družina bo dobre volje.

lahka
30 minut
sladica

Priprava

  1. Listnato testo razvaljamo na 2-3 mm debelo, z modelčkom za krofe izrežemo kroge.
  2. Hruške narežemo na majhne kocke, jih na maslu ma hitro popražimo, dodamo sladkor, rozine, pomarančno lupino in sok pomaranč ter pokuhamo. Ohladimo.
  3. K ohlajeni masi dodamo sir mascarpone in rumenjak.
  4. Izrezane krogce premažemo s stepenim jajcem in na sredino damo žličko nadeva, pokrijemo z drugim krogcem in z vilicami oba krogca stisnemo skupaj.
  5. Premažemo z jajcem in pečemo cca. 15 minut pri 190 stopinjah Celzija.
  6. Omaka: Iz pomaranč in limete izrežemo krhlje, iz ostankov pa iztisnemo sok.
  7. Iz sladkorja naredimo karamel, ga zalijemo s sokom pomaranč in limete ter pokuhamo.
  8. Ko se karamel stopi, dodamo pomarančne in limetine krhlje ter peščice granatnega jabolka.
  9. Na hitro prevremo in odstavimo ter primešamo še žličko ohlajenega masla.
  10. Žepke serviramo z omako.