Recepti



Zloženka iz vlečenega testa in kostanjevega moussa z omako gozdnih sadežev



Priprava
- Iz sladkorja naredimo karamel, zalijemo ga z vinom in rumom ter pokuhamo, da se karamel stopi, zgostimo z gustinom, dodamo še vanili sladkor, v vročo omako stresemo gozdne sadeže in odstavimo s plina.
- Iz vlečenega testa izrežemo krogce ali kvadratke približno v velikosti 4x4 cm. Premažemo jih z maslom ter posujemo s sladkorjem, spečemo jih na 200 °C do zlatorumene barve, ohladimo.
- Iz beljakov in sladkorja stepemo sneg. Sladko smetano stepemo, ter dodamo kostanjev pire, narahlo primešamo še sneg.
- Iz dobljene mase in pečenih testenih lističev zidamo v višino, plast kostanjevega moussa, testo … Ponovimo vsaj dvakrat, oblijemo z omako, postrežemo.
Sestavine

- vlečeno testo Žito - Hokus
- 150 g kostanjevega pireja
- 250 ml sladke smetane
- 3 beljaki
- vanili sladkor
- sladkor po potrebi (je odvisno, če je kostanjev pire že sladkan)
- za dekoracijo skuhan, olupljen kostanj
OMAKA:
- 100 g sladkorja
- 3 dcl rdečega vina
- rum
- 1 žlica gustina
- 500 g gozdnih sadežev
- 1 vanili sladkor