Zloženka iz vlečenega testa in kostanjevega moussa z omako gozdnih sadežev

lahka
30 minut
sladica

Priprava

  1. Iz sladkorja naredimo karamel, zalijemo ga z vinom in rumom ter pokuhamo, da se karamel stopi, zgostimo z gustinom, dodamo še vanili sladkor, v vročo omako stresemo gozdne sadeže in odstavimo s plina.
  2. Iz vlečenega testa izrežemo krogce ali kvadratke približno v velikosti 4x4 cm. Premažemo jih z maslom ter posujemo s sladkorjem, spečemo jih na 200 °C do zlatorumene barve, ohladimo.
  3. Iz beljakov in sladkorja stepemo sneg. Sladko smetano stepemo, ter dodamo kostanjev pire, narahlo primešamo še sneg.
  4. Iz dobljene mase in pečenih testenih lističev zidamo v višino, plast kostanjevega moussa, testo … Ponovimo vsaj dvakrat, oblijemo z omako, postrežemo.